Ποιες είναι οι απαιτήσεις διπλώματος για την διακυβέρνηση ενός ιστιοπλοΐκού ή ταχυπλόου σκάφους;


Για την διακυβέρνηση ενός σκάφους στην Ελλάδα είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα έγκυρο δίπλωμα ιστιοπλοϊας απο αναγνωρισμένο αθλητικό όμιλο ιστιοπλοϊας.


Για την επιβεβαίωση της κράτησης του σκάφους είναι θεμιτό να αποσταλεί αντίγραφο της άδειας μαζί με την επιβεβαίωση κράτησης και το πρωτότυπο πρέπει να παρουσιαστεί στη βάση πριν ξεκινήσουν οι διακοπές σας.


Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε δίπλωμα ιστιοπλοϊάς , η έκδοση του μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά γαι τους ενδιαφερόμενους με την συνεργασία της MY Holidays με αρκετούς ιστιοπλοϊκούς ομίλους στην Ελλάδα αλλά και της διεθνώς αναγνωρισμένης RYA.


Σε περίπτωση που θέλετε να ναυλώσετε μηχανοκίνητο – ταχύπλοο σκάφος αναχυχής , η έκδοση διπλώματος ταχυπλόου σκάφους γίνεται απο τα λιμεναρχεία μετά την εκμάθηση βασικών αρχών σε συνεργαζόμενες σχολές.


Τέλος , σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος ή διάθεση για την έκδοση του διπλώματος είτε ιστιοπλοϊκού είτε μηχανοκίνητου , υπάρχει πάντα η δυνατότητα να προσληφθεί skipper που θα σας συνοδεύει στις διακοπές σας και με ασφάλεια θα κυβερνήσει το σκάφος όπου εσείς θέλετε.

 

Πόσο κοστίζει η ναύλωση ιστιοπλοϊκού σκάφους στην Ελλάδα;

Οι τιμές για τη ναύλωση ιστιοπλοϊκού σκάφους στην Ελλάδα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο, το μέγεθος και την ηλικία του σκάφους, την περίοδο που σας ενδιαφέρει και το λιμάνι βάσης.

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι μία ή δύο ημέρες δεν μπορούν να αποδώσουν την εμπειρία της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. Συνήθως, οι τιμές καθορίζονται με βάση την εβδομαδιαία ναύλωση. Για έναν εξατομικευμένο αριθμό ημερών, το κόστος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του σκάφους.

Εδώ είναι το γενικό εύρος τιμών για τη ναύλωση (χωρίς skipper):

Το κόστος για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για 2-6 άτομα, συνήθως θα είναι 1.500-3.500 ευρώ την εβδομάδα.

Οι αναμενόμενες τιμές για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για 8-10 άτομα, κυμαίνονται μεταξύ 2.500-7.000 ευρώ την εβδομάδα.

Οι τιμές για ένα καταμαράν, είναι συνήθως γύρω στα 3.500- 7.000 ευρώ την εβδομάδα

Οι τιμές για τα μεσαίου μεγέθους μηχανοκίνητα σκάφη κυμαίνονται μεταξύ 10.000-50.000 ευρώ για μια εβδομάδα.

Η τιμή εκκίνησης για ένα superyacht στην Ελλάδα είναι περίπου 100.000 ευρώ ανά εβδομάδα.

Η περίοδος αιχμής της ιστιοπλοΐας στα ελληνικά νησιά είναι ο Ιούνιος-Αύγουστος. Ωστόσο, η ιστιοπλοΐα τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι ακόμη πιο απολαυστική, χάρη στην ηπιότερη ζέστη. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος αναψυχής με χαμηλότερο κόστος κατά τους μήνες Νοέμβριο-Απρίλιο.

Στις αρχές Μαΐου, ένα σκάφος αναψυχής μήκους 10 μέτρων μπορεί να κοστίζει μόλις 950 ευρώ/εβδομάδα.  Τα σκάφη της MY Holidays είναι ιδανικά για πολυτελή ταξίδια με γιοτ στην Ελλάδα. Το κόστος για την πρόσληψη καπετάνιου είναι περίπου 200 ευρώ ανά ημέρα, ενώ ο πελάτης πρέπει να φροντίζει για τα καθημερινά του γεύματα.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για island-hopping στην Ελλάδα. Οι τιμές των superyachts στην Ελλάδα έχουν σημαντική οικονομική απόκλιση από τους άλλους τύπους σκαφών αναψυχής. Η απαράμιλλη πολυτέλεια και οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται το καθιστούν σημαντικά ακριβότερο, αλλά αναμφίβολα αξίζει τον κόπο.

Για ένα πολυτελές καταμαράν οκτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, το κόστος ενός ταξιδιού μπορεί να φτάσει τα 15.000 ευρώ. Αντίστοιχα, ένα superyacht πολύ περισσότερο αλλά προσφέρει πολυτέλεια και χώρο για την καλύτερη ιστιοπλοϊκή εμπειρία στην Ελλάδα.

Η MY Holidays προσφέρει σκάφη αναψυχής σε διάφορα μεγέθη. Εάν επιθυμείτε ένα ωραίο ιστιοπλοϊκό σκάφος για να περάσετε τις διακοπές σας στα ελληνικά νησιά, η MY Holidays μπορεί να σας προσφέρει μια μεγάλη λίστα διαθέσιμων επιλογών. Αν όμως είστε μόνος ή ζευγάρι, προτιμήστε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τιμές από 1600 ευρώ την εβδομάδα κατά τη χαμηλή περίοδο.

Το κόστος άλλων ιστιοφόρων ποικίλλει λόγω των διαφορετικών μηκών και των ατόμων που φιλοξενούν. Για παράδειγμα, η τιμή των ιστιοφόρων μήκους 10-15 μέτρων κυμαίνεται μεταξύ 1500-7000 ευρώ την εβδομάδα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, η MY Holidays θα έχει την κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Δείτε τα διαθέσιμα σκάφη και τις τιμές εδώ

 

Πόσο διαρκεί η περίοδος ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα έχει μακρά περίοδο ιστιοπλοΐας, χάρη στη γεωγραφική της θέση. Αν σκοπεύετε να πετύχετε την υψηλή περίοδο ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, τότε περιμένετε να μαυρίσετε λίγο από τον ήλιο, επειδή υπάρχει πολλή ηλιοφάνεια. Για ηλιόλουστες διακοπές ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, επιλέξτε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μετά την ανοιξιάτικη περίοδο, τα νησιά γεμίζουν πράσινο και τα λουλούδια ανθίζουν παντού. Μετά συνήθως ακολουθεί η ξηρή περίοδος στα ελληνικά νησιά. Αν δεν το προτιμάτε, μπορείτε να την παρατείνετε μέχρι το φθινόπωρο, επειδή ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος, ακόμη και ο Νοέμβριος φέρνουν ωραίες συνθήκες για ιστιοπλοϊκές διακοπές στα ελληνικά νησιά, συνήθως με ήπιους ανέμους. Στις επικρατούσες περιοχές γύρω από το Ιόνιο και την Αθήνα, το πλήθος των τουριστών θα μειωθεί τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου για όσους αναζητούν λιγότερο κόσμο και περισσότερη διασκέδαση.

Η περίοδος ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα αρχίζει τον Απρίλιο και τελειώνει τον Νοέμβριο. Ο καιρός την άνοιξη και το φθινόπωρο παρέχει ευχάριστες συνθήκες για ιστιοπλοΐα, ενώ η καλοκαιρινή περίοδος για ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά θεωρείται ξηρή και ζεστή. Οι χειμώνες στη Ρόδο και την Κρήτη είναι πολύ ήπιοι. Όσο προχωράτε προς την ενδοχώρα και προς τα βόρεια, ο καιρός θα γίνεται πιο χαλαρός. Στα μέσα Μαΐου, η θερμοκρασία του νερού φτάνει σε επίπεδο κατάλληλο για κολύμπι. Η θερμοκρασία της θάλασσας στις αρχές Απριλίου είναι συνήθως μόνο 16-18°C, η οποία είναι λίγο κρύα για κολύμπι.

Οι καλύτερες εποχές ιστιοπλοΐας σας προσφέρουν τέλειες συνθήκες, αλλά οι μήνες πριν από την υψηλή περίοδο προσφέρουν αξία στα χρήματα που ξοδεύετε.

Η πιο πολυσύχναστη περίοδος της ιστιοπλοϊκής περιόδου στην Ελλάδα είναι από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Η ενοικίαση σκάφους κατά τους μήνες πριν από την υψηλή περίοδο είναι πολύ φθηνότερη. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θεωρούνται μήνες εκτός εποχής για ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο συνολικός καιρός στην Ελλάδα είναι ευχάριστος και ακραίες καιρικές συνθήκες εμφανίζονται σπάνια. Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εμπειρία ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι προγραμματισμός και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Αν αρχίζετε να αισθάνεστε έτοιμοι για διακοπές ιστιοπλοΐας με φίλους στην Ελλάδα Δείτε τα διαθέσιμα σκάφη αναψυχής εδώ

 

Μπορείτε να κάνετε ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά;

Φυσικά! Η ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις για να εξερευνήσετε νησιά-διαμάντια. Η ενοικίαση σκάφους από την MY Holidays σας προσφέρει καλύτερες προσφορές από την αγορά εισιτηρίων για πλοία.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με διαφορετικό κόστος για διαφορετικά είδη σκαφών και διαθέσιμα καταλύματα. Κάθε τύπος γιοτ διαθέτει πολυτέλειες και ανέσεις για να κάνετε την εμπειρία της ιστιοπλοΐας σας μοναδική. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ευρύχωρα ιστιοπλοϊκά καταμαράν, ιστιοπλοϊκά monohulls, ιστιοφόρα και μηχανοκίνητα γιοτ. Τα διάφορα ιστιοπλοϊκά σκάφη φιλοξενούν διαφορετικό αριθμό ατόμων ανάλογα με το μέγεθός τους. Είτε πρόκειται για ζευγάρι, οικογένεια ή φίλους, τα Σκάφη της MY Holidays φροντίζουν για την ιδανική εμπειρία ιστιοπλοΐας στα ελληνικά νησιά.

Η τυπική ενοικίαση σκάφους για ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα διαρκεί μια εβδομάδα, κατά την οποία μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις σε διάφορα νησιά και σε μερικούς απομονωμένους κόλπους και όμορφες παραλίες. Διαφορετικοί τύποι σκαφών αναψυχής είναι ιδανικοί για την εξερεύνηση προορισμών καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά είναι ένα δίπωμα ιστιοπλοΐας, αν έχετε κάποια εμπειρία. Η ναύλωση σκάφους χωρίς καπετάνιο είναι μια φανταστική επιλογή διακοπών στα ελληνικά νησιά, αν είστε καταρτισμένος ιστιοπλόος. Με μια επίσημη πιστοποίηση/άδεια ιστιοπλοΐας, θα είστε ελεύθεροι να κυβερνήσετε το σκάφος σας στις διακοπές. Τουλάχιστον ένα άτομο στην ομάδα σας πρέπει να έχει επαρκείς γνώσεις και εμπειρία για να χειρίζεται το σκάφος με ασφάλεια και επάρκεια σε διάφορες καταστάσεις.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά είναι ευχάριστες, μπορεί να αντιμετωπίσετε μικρές στρεβλώσεις που απαιτούν πιο αβίαστη εμπειρία. Οι ιστιοπλόοι που δεν έχουν πιστοποιημένη εμπειρία προσλαμβάνουν έναν καπετάνιο και ένα έμπειρο πλήρωμα. Οι λιμενικές αρχές της Ελλάδας μπορούν να ζητήσουν επίσημα έγγραφα για να βεβαιωθούν ότι πλέετε με ασφάλεια στα νησιά. Για να κάνετε ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά, η πρόσληψη ενός καπετάνιου - ακόμη και αν είστε ο ίδιος κάτοχος άδειας ιστιοπλοΐας - μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για μια καλύτερη εμπειρία. Θα πλεύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας ξέγνοιαστα, καθώς ο καπετάνιος θα φροντίσει για το δέσιμο του σκάφους, τη γενική επιτήρηση κατά τη διάρκεια του πλου και θα σας ενημερώνει για τυχόν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Καταλαβαίνουμε όμως πλήρως αν είστε περιπετειώδης τύπος και θέλετε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην ιστιοπλοΐα!

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κάνετε τον γύρο των ελληνικών νησιών;

Η Mediterranean Yachting Holidays σας προσφέρει υπέροχες απόψεις και προορισμούς που μπορούν να διαρκέσουν για εβδομάδες. Ιδανικά, μπορείτε να περάσετε 1 ή 2 εβδομάδες στην τέλεια εμπειρία ιστιοπλοΐας. Εάν ταξιδεύετε για 4-8 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο, το ιστιοπλοϊκό σας ταξίδι μπορεί να διαρκέσει 1 ή 2 εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από το ποιο δρομολόγιο θα επιλέξετε για ιστιοπλοϊκές διακοπές ή ακόμη και ποια νησιά θα επιλέξετε να επισκεφθείτε από τα προτεινόμενα. Διαφορετικά δρομολόγια απαιτούν επιπλέον ημέρες ανάλογα με τα ναυτικά μίλια που καλύπτονται ανά ημέρα. Τα δρομολόγια βοηθούν στον καθορισμό των καλύτερων σημείων για ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα και διατηρούν το ταξίδι όσο το δυνατόν πιο ομαλό.

Αν το πρόγραμμά σας δεν σας επιτρέπει να περάσετε παρατεταμένες διακοπές, εκμεταλλευτείτε την ταχύτητα των μηχανοκίνητων σκαφών κύρους για να εξερευνήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Τα ελληνικά νησιά είναι γεμάτα από ιστορικές πόλεις, όμορφες παραλίες, αρχαίους ναούς και πολυτελή θέρετρα, προσθέτοντας αξέχαστες αναμνήσεις στην ιστιοπλοϊκή σας εμπειρία. Κάθε προορισμός έχει καθορισμένες πόλεις και λιμάνια, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω διαδρομών γεμάτων περιπέτεια. Αυτά τα μοναδικά λιμάνια προσφέρουν μια εξαιρετική ιστιοπλοϊκή εμπειρία.

Οι ιδανικές ημέρες, εβδομάδες ή μήνες μπορούν να αποφασιστούν ανάλογα με το δρομολόγιο που θα επιλέξετε. Τα δρομολόγια της MY Holidays φέρνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τη θέα σε πανέμορφες παραλίες, τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, κρυστάλλινα νερά και διάφορα άλλα στολίδια της Ελλάδας. Επιπλέον, η βαθιά γνώση του καπετάνιου (αν υπάρχει στο σκάφος) για τους δημοφιλείς ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στην Ελλάδα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα καλύτερα μέρη κατά τη διάρκεια των ιστιοπλοϊκών διακοπών στα ελληνικά νησιά.

Συνήθως, οι επιβάτες αναψυχής σε ιστιοφόρα μπορούν να διανύσουν 40-80 ν.μ. την ημέρα πριν κουραστούν.  Μαζί με αυτό, εξαρτάται από το πόσο χρόνο θέλετε να περάσετε σε έναν προορισμό.

Η μέγιστη δυνατή απόσταση που μπορεί να καλυφθεί με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος είναι περίπου 180-200 μίλια σε μια ημέρα (24ωρο), αλλά οι περισσότεροι ναυλωτές δίνουν προτεραιότητα στην άνεση των ταξιδιωτών περνώντας 3-4 ώρες ταξιδεύοντας στο ιστιοπλοϊκό σκάφος. Το ταξίδι περιλαμβάνει στάσεις σε διάφορα νησιά για να απολαύσετε την όμορφη θέα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.

 

Χρειάζεται άδεια ιστιοπλοΐας για να νοικιάσει κανείς σκάφος στην Ελλάδα;

Το bareboat είναι απλώς ένα ναυλωμένο σκάφος χωρίς καπετάνιο ή πλήρωμα. Η ναύλωση χωρίς σκάφος σημαίνει ότι πρέπει να είστε εσείς ο καπετάνιος και να πιλοτάρετε το σκάφος. Σύμφωνα με την εμπειρία σας, η ναύλωση χωρίς σκάφος είναι μια μεγάλη ευθύνη - είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια όλων όσων βρίσκονται στο σκάφος.

Για να ναυλώσετε ένα σκάφος χωρίς καπετάνιο/κυβερνήτη, πρέπει να έχετε ένα επίπεδο εμπειρίας που να ταιριάζει στον προορισμό της επιλογής σας. Ο Σαρωνικός κόλπος, τα νησιά του Ιονίου, οι Σποράδες και η Χαλκιδική είναι ένας παράδεισος για ιστιοπλοΐα χωρίς σκάφος, επειδή ο άνεμος τείνει να είναι σχετικά ελαφρύς και χωρίς υψηλά κύματα. Αντίθετα, το ταξίδι στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο απαιτεί μεγαλύτερη εμπειρία στην ιστιοπλοΐα.

Μπορείτε να προσλάβετε έναν καπετάνιο με άδεια ιστιοπλοΐας που προτείνεται από την MY Holidays με το σκάφος της επιλογής σας.  Ένας καπετάνιος μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τους καλύτερους προορισμούς κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών στα ελληνικά νησιά. Η My Holidays σας προσφέρει skippers οι οποίοι δεν είναι μόνο πολύ έμπειροι αλλά και άπταιστα στα αγγλικά, ακόμα καλύτερα αυτοί που μιλούν και καταλαβαίνουν τη μητρική γλώσσα του πελάτη. Η πολυετής εμπειρία στην κρουαζιέρα θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε τις ιστιοπλοϊκές σας προτιμήσεις.

Η ιστιοπλοΐα με bareboat στην Ελλάδα απαιτεί έγκυρη πιστοποίηση. Αντίγραφο του πιστοποιητικού πρέπει να αποσταλεί κατά την κράτηση του σκάφους.  Πρέπει να επιδείξετε το πρωτότυπο έγγραφο πριν ξεκινήσετε για το ιστιοπλοϊκό σας ταξίδι.

Αν θέλετε να σχεδιάσετε τη δική σας εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος, ο καλύτερος τρόπος είναι να σχηματίσετε μια ομάδα και να νοικιάσετε το σκάφος σας για να ταξιδέψετε στα ελληνικά νησιά. Αν δεν έχετε άδεια ιστιοπλοΐας, ο καλύτερος τρόπος είναι να προσλάβετε έναν καπετάνιο με άδεια. Ένα έμπειρο πλήρωμα και ένας καπετάνιος με άδεια θα σας επιτρέψουν να έχετε μια ξέγνοιαστη εμπειρία ιστιοπλοϊκών διακοπών. 

Αντί να παρακολουθήσετε κάποια χρονοβόρα μαθήματα για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό, προσλάβετε τους έμπειρους skippers μας. Μόλις προσλάβετε έναν καπετάνιο, η άδεια δεν αποτελεί πρόβλημα για να πλεύσετε στα ελληνικά νησιά.

Δείτε τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των skippers

 

Είναι τα καταμαράν κατάλληλα για μεγάλες αποστάσεις;

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα ιστιοπλοϊκά σκάφη, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς ή την ομάδα σας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας την απόσταση όταν κάνετε island-hopping στην Ελλάδα. Αν κάνετε ιστιοπλοΐα με μεγάλο πλήρωμα, ένα πολυτελές καταμαράν είναι ό,τι χρειάζεστε. Είναι όμως κατάλληλο; Απολύτως! Τα καταμαράν είναι πολύ χρήσιμα για διάφορους λόγους.

Τα καταμαράν είναι πολύ πιο ευρύχωρα και μπορούν εύκολα να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Παρόλο που είναι μεγάλα, έχουν μικρό βύθισμα και είναι ιδανικά για αγκυροβόλιο σε απομονωμένους όρμους. Με τα καταμαράν, είναι εύκολο να σταματήσετε σε ρηχούς κόλπους που είναι απρόσιτοι για τα περισσότερα ιστιοφόρα, κοντά στην ακτή ή σε παραλίες με καταμαράν. Η ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά είναι ένας ελκυστικός τρόπος για διακοπές χωρίς να θυσιάζετε την άνεση που έχετε στο σπίτι σας. Τα καταμαράν παρέχουν ευρύχωρες καμπίνες και μπάνια. Επιπλέον, η πολυτέλεια περιλαμβάνει ένα μεγάλο σαλόνι με κουζίνα για πρόσθετη άνεση.

Τα καταμαράν είναι ιδανικά για οικογενειακή ιστιοπλοΐα λόγω της σταθερότητάς τους σε σύγκριση με άλλα ιστιοπλοϊκά σκάφη, όπως τα monohulls. Χάρη στον φανταστικό σχεδιασμό του, το καταμαράν μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητά του χωρίς να διαταράσσεται υπερβολικά από τα κύματα.

Είτε πρόκειται για τα κύματα είτε για τις κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε να ζήσετε περισσότερες εμπειρίες κάνοντας ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά με καταμαράν. Μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερες περιοχές πλεύσης και έχουν μικρότερη απόκριση κύλισης από τα monohulls κατά τη διάρκεια μη σπασμένων κυμάτων. Τα καταμαράν είναι εξοπλισμένα με δύο διαφορετικούς κινητήρες, οπότε είναι πιο εύκολο να τα χειριστείτε και τα καθιστούν ιδιαίτερα ευέλικτα. Αυτό είναι ευεργετικό, ειδικά όταν κάνετε ελιγμούς σε στενές αποβάθρες και μικρούς κόλπους. Αν νοικιάσετε ένα καταμαράν για island-hopping στην Ελλάδα, θα βιώσετε έναν τέλειο συνδυασμό απόλαυσης και άνεσης της ιστιοπλοΐας.

Τα καταμαράν μήκους άνω των 45ft παρέχουν άνεση, πολυτέλεια και ποικιλία στυλ. Είναι πολύ κατάλληλα για ευχάριστες ιστιοπλοϊκές διακοπές στην Ελλάδα. Η MY Holidays προσφέρει καταμαράν διαφορετικών μεγεθών και διαφορετικών τιμών. Η τιμή κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 4.000-16.000 ευρώ ανά εβδομάδα.

Δείτε τα διαθέσιμα καταμαράν και τις τιμές